Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с климатик на 147-ца

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблеми с климатик на 147-ца

Здравейте.
    Имам проблем с климатика.Проверен е фреона,пресостата,компресора също работи.
    Компресора започва да работи принудително от релето,но не тръгва перката и налягането отива на 30 бара...Щом се извади релето,перката тръгва(!)
    При диагностиката показва грешка в компресора "Прекъснат".Излиза грешка B 1793,но не се дава обяснение,какъв точно е проблема.Изчиства я,но щом запали колата,тя се появява отново.Прегледах няколко теми тук,но нищо не намерих.Порових се и в нета,но нищо...
    Въпроса ми е,какво точно е B 1793?

...
    Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 14:09.

Comment

Благодаря колега.Утре пак съм в сервиза и дано тръгне

Comment

...
        Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 14:09.

Comment

Преди месец я пуснах тази тема,оттогава досега съм похарчил доста пари,загубих няколко дни,за ядовете няма да говоря,а резултата е нулев...
          Ходих и до Ауто Италия,където ми казаха,че дава грешка в пресостата.Двама монтьори го проверяваха и казаха,че работи.И понеже и релето е здраво,онзи ден проверихме и кабелите на буксата,която влиза в пресостата.С кабел,от минуса на релето(в този минус,когато се подаде минус директно от акумулатора,системата работи без проблеми)проверихме всичките 4-ри кабела на буксата(5-тия е минуса,който влиза в пресостата).Та кабелите не са прекъснати.Тоест,от пресостата не се връща импулс...
          Пак върнах на положение,той да не работи.Поръчах нов,днес го монтирах и познайте - няма никой....Номера на стария е 28 30 08,а на новия е 28 30 00,като в магазина ме увериха ,че това е датчика.Иначе са абсолютно еднакви.Даже и гумичките им за уплътнение е с един и същ,зеленикав цвят.
          Нямам си идея какво да правя."Параграф 22"...
          Дали и този пресостат,който е на колата е друг?Някой има ли идея?

Comment

А пробва ли с друго табло за управление?
            Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
            Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Ако имаш предвид "модула" на конзолата,то той си работи.Когато пуснахме принудително системата,настроих градусите на двете зони при максимално допустимата разлика от 5 градус(27 от едната и 22 от другата)и си работят без проблеми.Днес ми казаха,че имало и втори датчик за налягане,някъде около акумулатора.Единия бил за ниското,а другия за високото.Аз знам само за този под десния фар(за него не знам,кое налягане мери).

Comment

Пресостата който е на филтъра под десния калник мери високото налягане .Когато системата започне да дига налягане трябва да ти тръгнат перките да охлаждат фреона и налягането започва да спада .

Comment

Пресостата е проверен,и то няколко пъти.Въпроса ми е дали има втори освен него?Днес още един човек я проверява и той ми каза,че има възможност да има втори датчик.Днес излезе някаква грешка P0530."Грешка на датчик за налягане".Провери пресостата и каза,че работи....

Comment

Working...
                  X